Potatissallad,
Moderator: Moderator 1
Re: Potatissallad,
Jaha, där ser man. Tolv medelstora potatisar blir till tre måltider och rejäla sådana. Vet inte hur jag gjorde med majonnäsen, om jag bara sköt från höften eller hade den i decilitermått.
Re: Potatissallad,
Det är nog svårt att mäta majonnäs i mått. Jag brukar "skjuta från höften".
Hit kommer bara änglar med salt i tygvecken, som vet konsten att tiga inför den som alltid fått hjälpen försent, försent. Ylva Eggehorn
Re: Potatissallad,
Okej, Geta. Ta några matskedar med majonnäs. Röra runt ordentligt i mjölken och ha koll på konsistensen. Det blir bra.
Re: Potatissallad,
I skolans fisksås har jag 1 dl majonnäs i 3 dl gräddfil och 1 dl bostongurka, citron en skvätt, lite salt och dill.
Hit kommer bara änglar med salt i tygvecken, som vet konsten att tiga inför den som alltid fått hjälpen försent, försent. Ylva Eggehorn
Re: Potatissallad,
Vilket bra recept. Det måste jag testa någon gång.
Re: Potatissallad,
Har ett minne från när jag åkte med en stor segelbåt som barn. Jag hjälpte kocken med lunchen. Hon gjorde en sås på fil och ketchup.
"Likt gröda mognar de dödliga. Likt gröda föds de på nytt"~ Katha Upanisad.
Re: Potatissallad,
Vad tycker ni om varm potatissallad? Är det ens något klet i den?