Min favoritmat
Moderator: Moderator 1
Re: Min favoritmat
Potatis är bland det godaste som finns. Funkar dag ut och dag in.
Re: Min favoritmat
Jag är en första klassens köttoman. Har tänkt att köpa mig en bit svensk fläskfilé. Svensk fläskfilé säljs för 199 kronor kilot. Jag undrar vad en sådan bit väger. Den räcker säkert till fyra måltider.
Re: Min favoritmat
Fläskfilé är inte alls dumt. Nog inte ätit det på ett år.
"Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!" - Lukas 24:34
Re: Min favoritmat
Visst tycker jag om oxfilé, men föredrar fläskfilé.
Re: Min favoritmat
Jag postar här om det går bra. Om man tärnar potatisen okokt hur lång kan koktiden bli då? Tio minuter, eller? Blir lite svårt att känna efter med potatissticka när de hoppar runt och har sig i kastrullen. Jag vill ha den tärnad till potatissallad och pyttipanna, eller bara stekt potatis, lök och knaperstekt bacon.
Re: Min favoritmat
Hur kan du somna om du lägger dig hungrig?Fantasio wrote: ↑10 Nov 2022, 22:40 Jag postar här om det går bra. Om man tärnar potatisen okokt hur lång kan koktiden bli då? Tio minuter, eller? Blir lite svårt att känna efter med potatissticka när de hoppar runt och har sig i kastrullen. Jag vill ha den tärnad till potatissallad och pyttipanna, eller bara stekt potatis, lök och knaperstekt bacon.
"Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!" - Lukas 24:34
Re: Min favoritmat
Det är inga problem att somna hungrig tycker jag.Zoidar wrote: ↑12 Nov 2022, 22:46Hur kan du somna om du lägger dig hungrig?Fantasio wrote: ↑10 Nov 2022, 22:40 Jag postar här om det går bra. Om man tärnar potatisen okokt hur lång kan koktiden bli då? Tio minuter, eller? Blir lite svårt att känna efter med potatissticka när de hoppar runt och har sig i kastrullen. Jag vill ha den tärnad till potatissallad och pyttipanna, eller bara stekt potatis, lök och knaperstekt bacon.
Re: Min favoritmat
Det är bättre att tärna potatisen, när den är kokt. Annars blir det mos
i kastrullen.
i kastrullen.
Re: Min favoritmat
600 gram kassler säljs för 39,94 kronor på ICA. Då återstår bara frågan hur stor biten är. Jag köper helst en så stor bit som möjligt och skivar upp hela och portionsförpackar dem i plastpåsar och fryser in. Till det kan man ha ris och någon av Uncle Ben's såser, eller vad man ska kalla dem. De finns på glasburk. Tikka Masala är en av dem. Ska den såsen värmas eller?