Min favoritmat

Recept på bra, lättlagad och billig mat.

Moderator: Moderator 1

amandara
Iridiummedlem
Posts: 17360
Joined: 10 May 2021, 19:00

Re: Min favoritmat

Post by amandara »

Potatis är bland det godaste som finns. Funkar dag ut och dag in.
User avatar
Fantasio
Rodiummedlem
Posts: 22132
Joined: 10 May 2021, 18:10

Re: Min favoritmat

Post by Fantasio »

Jag är en första klassens köttoman. Har tänkt att köpa mig en bit svensk fläskfilé. Svensk fläskfilé säljs för 199 kronor kilot. Jag undrar vad en sådan bit väger. Den räcker säkert till fyra måltider.
User avatar
Zoidar
☢️ Americiummedlem ☢️
Posts: 33684
Joined: 10 May 2021, 16:12

Re: Min favoritmat

Post by Zoidar »

Fläskfilé är inte alls dumt. Nog inte ätit det på ett år.
"Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!" - Lukas 24:34
User avatar
Fantasio
Rodiummedlem
Posts: 22132
Joined: 10 May 2021, 18:10

Re: Min favoritmat

Post by Fantasio »

Visst tycker jag om oxfilé, men föredrar fläskfilé.
User avatar
Zoidar
☢️ Americiummedlem ☢️
Posts: 33684
Joined: 10 May 2021, 16:12

Re: Min favoritmat

Post by Zoidar »

Fantasio wrote: 09 Nov 2022, 22:08 Visst tycker jag om oxfilé, men föredrar fläskfilé.
Samma här faktiskt.
"Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!" - Lukas 24:34
User avatar
Fantasio
Rodiummedlem
Posts: 22132
Joined: 10 May 2021, 18:10

Re: Min favoritmat

Post by Fantasio »

Jag postar här om det går bra. Om man tärnar potatisen okokt hur lång kan koktiden bli då? Tio minuter, eller? Blir lite svårt att känna efter med potatissticka när de hoppar runt och har sig i kastrullen. Jag vill ha den tärnad till potatissallad och pyttipanna, eller bara stekt potatis, lök och knaperstekt bacon.
User avatar
Zoidar
☢️ Americiummedlem ☢️
Posts: 33684
Joined: 10 May 2021, 16:12

Re: Min favoritmat

Post by Zoidar »

Fantasio wrote: 10 Nov 2022, 22:40 Jag postar här om det går bra. Om man tärnar potatisen okokt hur lång kan koktiden bli då? Tio minuter, eller? Blir lite svårt att känna efter med potatissticka när de hoppar runt och har sig i kastrullen. Jag vill ha den tärnad till potatissallad och pyttipanna, eller bara stekt potatis, lök och knaperstekt bacon.
Hur kan du somna om du lägger dig hungrig?
"Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!" - Lukas 24:34
User avatar
Fantasio
Rodiummedlem
Posts: 22132
Joined: 10 May 2021, 18:10

Re: Min favoritmat

Post by Fantasio »

Zoidar wrote: 12 Nov 2022, 22:46
Fantasio wrote: 10 Nov 2022, 22:40 Jag postar här om det går bra. Om man tärnar potatisen okokt hur lång kan koktiden bli då? Tio minuter, eller? Blir lite svårt att känna efter med potatissticka när de hoppar runt och har sig i kastrullen. Jag vill ha den tärnad till potatissallad och pyttipanna, eller bara stekt potatis, lök och knaperstekt bacon.
Hur kan du somna om du lägger dig hungrig?
Det är inga problem att somna hungrig tycker jag.
User avatar
Zoidar
☢️ Americiummedlem ☢️
Posts: 33684
Joined: 10 May 2021, 16:12

Re: Min favoritmat

Post by Zoidar »

Fantasio wrote: 12 Nov 2022, 23:31 Det är inga problem att somna hungrig tycker jag.
För mig funkar det dåligt.
"Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!" - Lukas 24:34
User avatar
Geta
☢️ Plutoniummedlem ☢️
Posts: 49278
Joined: 10 May 2021, 16:52

Re: Min favoritmat

Post by Geta »

Det är bättre att tärna potatisen, när den är kokt. Annars blir det mos
i kastrullen.
User avatar
Fantasio
Rodiummedlem
Posts: 22132
Joined: 10 May 2021, 18:10

Re: Min favoritmat

Post by Fantasio »

Geta wrote: 13 Nov 2022, 14:05 Det är bättre att tärna potatisen, när den är kokt. Annars blir det mos
i kastrullen.
Det tyckte Zoegas också. Då vet jag.
User avatar
Fantasio
Rodiummedlem
Posts: 22132
Joined: 10 May 2021, 18:10

Re: Min favoritmat

Post by Fantasio »

600 gram kassler säljs för 39,94 kronor på ICA. Då återstår bara frågan hur stor biten är. Jag köper helst en så stor bit som möjligt och skivar upp hela och portionsförpackar dem i plastpåsar och fryser in. Till det kan man ha ris och någon av Uncle Ben's såser, eller vad man ska kalla dem. De finns på glasburk. Tikka Masala är en av dem. Ska den såsen värmas eller?
Post Reply