Page 16 of 25

Re: OST!

Posted: 31 Dec 2022, 11:01
by Nissegossen
Kommer att gratinera potatisgratängen idag med köpt riven ost. På toppen skär jag skivor med Gorgonzola och lägger på, det gör att maten höjer sig i smakhänseende och om jag kommer ihåg det blandar jag i potatisgratängen pressad vitlök, vilken ytterligare förhöjer måltiden.

Re: OST!

Posted: 07 Jan 2023, 21:49
by Fantasio
https://www.norinsost.se/produkt/herrgard-28-vallagrad/
Jag har sett ut en ost jag kanske ska köpa: Herrgård 28% vällagrad.

Re: OST!

Posted: 07 Jan 2023, 22:10
by Nissegossen
Använder inte ost dagligen, har ost som börjat mögla, skall slänga den, men använder ädelost i matlagningen till att gratinera gratänger med ost. Köper då riven ost och på toppen lägger jag på skivor med ädelost. Sätter god smak på maten och gör den krämig

Re: OST!

Posted: 07 Jan 2023, 22:32
by Fantasio
Missförstår jag något här? Är det så att vanlig ost blir till grönmögelost när den blir gammal?

Re: OST!

Posted: 07 Jan 2023, 23:08
by zoegas
Det är nog en annan typ av mögelsvamp.

Re: OST!

Posted: 07 Jan 2023, 23:20
by Fantasio
Ja, det borde det vara. Det hjälper inte att skära bort det synliga möglet. Där finns långa sporer med mögel i.

Re: OST!

Posted: 08 Jan 2023, 03:11
by Nissegossen
Det möglet som är i min ost, vill jag inte äta, det är nog inte bra att äta den.

Re: OST!

Posted: 08 Jan 2023, 10:45
by Aia
Ost. Favorit pålägg på macka för mig, älskar ost, mumsfillibabba.

Re: OST!

Posted: 08 Jan 2023, 11:16
by Nissegossen
OK! för mig rökt korv

Re: OST!

Posted: 08 Jan 2023, 13:04
by Geta
När jag köper en stor ost hinner den mögla, innan jag ätit upp den.
Sådant ostmögel vill jag inte ha,

Re: OST!

Posted: 08 Jan 2023, 13:12
by Miika
Fast jag har hört att man kan skära bort den mögliga biten och äta resten av osten. Sen om man vill det är en annan femma

Re: OST!

Posted: 08 Jan 2023, 15:05
by memphis
Jag äter ost varje dag, så den hinner inte mögla.