Page 24 of 26

Re: Paradrätter

Posted: 12 Sep 2024, 20:36
by Fantasio
När man gör potatis till pyttipanna underlättar det om man kokar potatisen och har den i kylskåpet över natten. Bara så att den blir kall och lättare att tärna än nykokt potatis. Alternativet är att tärna potatisen och sedan koka den. Men det blir väl svårt att använda en potatissticka, svårigheter att sticka den tärnade potatisen. Men det kanske inte gör något om man kokar den för kort tid eller för lång.

Re: Paradrätter

Posted: 12 Sep 2024, 21:32
by zoegas
Plocka upp en tärning och stoppa den i munnen.

Re: Paradrätter

Posted: 12 Sep 2024, 21:37
by Fantasio
Det låter som en bra metod. Hur länge tror ni att man behöver koka redan tärnad potatis? Fem minuter?

Re: Paradrätter

Posted: 08 Oct 2024, 20:25
by Fantasio
Det jag saknar är den julmat jag lagade. Jag köpte en färdigkokt skinka, bara att griljera. Janssons frestelse tog rätt lång tid att göra. Gjorde egna köttbullar tog skapligt länge att göra, plus att man var tvungen att diska så fort man kunde. Den orken får jag aldrig tillbaka.

Re: Paradrätter

Posted: 08 Oct 2024, 20:29
by Geta
Det finns så mycket julmat att köpa färdig som skivad julskinka, Janssons frestelse, köttbullar, risgrynsgröt, bruna bönor, lax i olika former, sill, vörtbröd och Edamerost. Julmust till det.

Re: Paradrätter

Posted: 08 Oct 2024, 20:43
by Fantasio
Geta wrote: 08 Oct 2024, 20:29 Det finns så mycket julmat att köpa färdig som skivad julskinka, Janssons frestelse, köttbullar, risgrynsgröt, bruna bönor, lax i olika former, sill, vörtbröd och Edamerost. Julmust till det.
Skinkan man köper skivad, den ligger bland pålägget, va'? Faktiskt har jag aldrig sett färdig Janssons frestelse i min mataffär. En burk sill skulle jag kunna köpa.

Re: Paradrätter

Posted: 08 Oct 2024, 20:46
by Zoidar
Har en burk sill som jag öppnade förra sommaren eller var det förrförra. Går den äta? Bäst före okt 2023.

Re: Paradrätter

Posted: 08 Oct 2024, 20:48
by Fantasio
Är det inte risk för botulism att äta gammal sill?

Re: Paradrätter

Posted: 08 Oct 2024, 21:01
by Zoidar
Fantasio wrote: 08 Oct 2024, 20:48 Är det inte risk för botulism att äta gammal sill?
Vet inte! Den gick nyss i soporna.

Re: Paradrätter

Posted: 08 Oct 2024, 21:08
by Geta
Fantasio wrote: 08 Oct 2024, 20:43
Geta wrote: 08 Oct 2024, 20:29 Det finns så mycket julmat att köpa färdig som skivad julskinka, Janssons frestelse, köttbullar, risgrynsgröt, bruna bönor, lax i olika former, sill, vörtbröd och Edamerost. Julmust till det.
Skinkan man köper skivad, den ligger bland pålägget, va'? Faktiskt har jag aldrig sett färdig Janssons frestelse i min mataffär. En burk sill skulle jag kunna köpa.
I min affär finns färdig Janssons frestelse, potatisgratäng och rotfruktsgratäng från samma privata firma. Skivad julskinka går att köpa över disk före jul.

Re: Paradrätter

Posted: 08 Oct 2024, 21:09
by Geta
Zoidar wrote: 08 Oct 2024, 20:46 Har en burk sill som jag öppnade förra sommaren eller var det förrförra. Går den äta? Bäst före okt 2023.
Sill på burk smakar bäst nyöppnad.

Re: Paradrätter

Posted: 22 Oct 2024, 21:46
by Fantasio
Jag är alltid nyfiken på nya recept. Fyll gärna på med hur just du gör köttbullar. Jag har ärvt mitt recept från min mamma.