Page 283 of 394
Re: Min lunch idag
Posted: 14 Aug 2024, 13:34
by Geta
Stuvade makaroner var stående maträtt i min barndom. Har inte själv gjort det.
Re: Min lunch idag
Posted: 14 Aug 2024, 13:38
by Nissegossen
Smaka av stuvningen med salt och peppar så blir det utomordentligt gott
Re: Min lunch idag
Posted: 14 Aug 2024, 13:40
by Geta
Tror att min mamma också hade i en nypa socker.
Re: Min lunch idag
Posted: 14 Aug 2024, 13:44
by Nissegossen
Fick varierad kost i min barndom, så inget av vad jag åt då var inte för ofta samma rätt, utan fick varierad mat, men stekt grishals som min mor sade om Karré plommonspäckad som den var tröttnade jag på, kan inte med en plommonspäckad karré nuförtiden
Re: Min lunch idag
Posted: 14 Aug 2024, 13:48
by Geta
Min mamma varierade också maten men när frysen kom var det ett framsteg.
Re: Min lunch idag
Posted: 14 Aug 2024, 13:56
by Snurre
Nissegossen wrote: ↑14 Aug 2024, 13:30
Snurre wrote: ↑14 Aug 2024, 13:20
Käkade köttfärssås och makaroner.
Man kan ha i ketchup också
Jo. Jag hade ketchup på också.
Re: Min lunch idag
Posted: 14 Aug 2024, 14:04
by Nissegossen
Geta wrote: ↑14 Aug 2024, 13:48
Min mamma varierade också maten men när frysen kom var det ett framsteg.
Min mor och far, diskuterade tidigt 50-tal om frys, de skaffade en frys som de satte i källaren, den fick plats under trappan dit ned och det var en bra plats, den var av soffmodell, med lock man fällde upp och i den låg allt vad min mor tog hand om ifråga om frukt från trädgården de hade 6 st Victoria plommonträd ett gult plommonträd och ett rött plommonträd två päronträd två körsbärsträd, ett vanligt äppleträd ett med vinteräpplen, stora goda under senvintern när de var mogna, de låg på tidningspapper i matkällaren.
Sedan mat i mängder de köpte ofta en halv gris till jul och mor malde korvsmet och satte en pip för köttkvarnen och stoppade korv, malde köttfärs och gjorde sylta till jul, tyckte inte om sylta så den fick stå över. Likaså grisfötterna min ena syster och min mor var som galna efter grisfötter, de fick dem gärna, med tanke på vad de gått i gjorde vetskapen av vad de gått i att jag äcklades
Re: Min lunch idag
Posted: 14 Aug 2024, 14:06
by Nissegossen
Men det kanske gjorde att grisfötterna var extra kryddade
Re: Min lunch idag
Posted: 14 Aug 2024, 14:14
by Geta
Vet inte att någon i min familj åt grisfötter men mamma gjorde palt av grisblodet. Det blev som bödkakor och serverades med vit sås.
Re: Min lunch idag
Posted: 14 Aug 2024, 14:26
by Nissegossen
Vi bodde i stan och slaktade inte själva så något blod att göra palt på var inte aktuellt, men blodpalt kallade jag blodpuddingen för till en norrländska, granne, hon sade genast var fick du tag på den, var ju tvungen att säga blodpudding, hon menade norrländsk blodpalt
Re: Min lunch idag
Posted: 15 Aug 2024, 11:34
by Krokus
Ugnspannkaka med blåbärssylt.
Re: Min lunch idag
Posted: 15 Aug 2024, 11:41
by zoegas
Man ska ha muskot i stuvade makaroner. Det är ett måste. Går att äta som pastarätt utan något till.