Page 368 of 512
Re: Det här unnar jag mig idag
Posted: 21 Nov 2023, 19:35
by Miika
Nissegossen wrote: ↑21 Nov 2023, 16:23
Miika wrote: ↑21 Nov 2023, 16:19Glögg
Jag med, min är hemgjord och stark, den var lyckad den här gången, går åt i ett nafs, flera har fått flaskor, sätter en ny sats innan jul, det hinner få styrka innan jul.
Tror Leif skulle tyckt om din hemgjorda, han köper starkvinsglögg, medans jag dricker saftglögg
Re: Det här unnar jag mig idag
Posted: 21 Nov 2023, 19:40
by Geta
Jag brukar köpa Blossa äppelglögg som är alkoholfri till jul på Systemet.
Re: Det här unnar jag mig idag
Posted: 21 Nov 2023, 19:58
by Nissegossen
En jästunna på bortåt 30 liter, graderad upp till 25 liter högre skall inte nivån vara och receptet är GP tidningens Dunderglögg
https://www.gp.se/livsstil/tv%C3%A5-dag ... 1.56890020 Man får utöka satsen till 25 liter från 5 liter så allt tillsammans blir 25 liter, själv tar jag 12 flaskor svagdricka a 1,5 liter pytsar i socker och kryddorna nejlikor hela, det skall vara kardemummakärnor, men de flyter upp och blandar sig med de russin jag har i, därför tar jag malen kardemumma då jag vill kunna ta vara på russinen när jag skördar brygget. Dessa använder jag i glass går för glöggrussin och smaksätter egengjord glass med. Recept på glass finns på Google, bara slå glass på Google och du får massor av recept. Jag pytsar i 6 kg socker, ta det i början se till att röra ut sockret tills det är löst, innan du häller i mer svagdricka, detta då sockret bygger volym, du får ha en lång slev och du får svårt att röra om det är för mycket, viktigt att sockret blir löst i brygden, det ger alkohol. Det blir en rest sötma så det blir sött. Russinen lägger jag i frysen, så det går att ta på sommaren. Lycka till! Det skall vara rätt mycket russin i samt glöm inte kanelstänger. Pytsa i det sista 2 paket söndersmulad jäst, låt stå i 3 till 5 veckor, skörda sedan, men smaka av först. Du använder vanlig bakjäst. Köp ingen starkvinsjäst, det kan smaka kemikalier och det blir inte starkare för det.
Re: Det här unnar jag mig idag
Posted: 21 Nov 2023, 20:04
by Miika
Tack han får läsa själv :)
Re: Det här unnar jag mig idag
Posted: 21 Nov 2023, 23:04
by memphis
Sockerfri julmust.
Re: Det här unnar jag mig idag
Posted: 22 Nov 2023, 02:12
by Nissegossen
Som jag skrev i tråden, vad är du sugen på? Är jag sugen på en Budapest bakelse, vilket jag tänkt unna mig i dag. Samt för att riktigt frossa, köpa en räksmörgås, det vill jag också ha, om det blir så.
Re: Det här unnar jag mig idag
Posted: 23 Nov 2023, 20:34
by Krokus
Choklad och frysta jordgubbar.
Re: Det här unnar jag mig idag
Posted: 23 Nov 2023, 21:05
by zoegas
Nissegossen wrote: ↑22 Nov 2023, 02:12
Som jag skrev i tråden, vad är du sugen på? Är jag sugen på en Budapest bakelse, vilket jag tänkt unna mig i dag. Samt för att riktigt frossa, köpa en räksmörgås, det vill jag också ha, om det blir så.
Har du fyllt år?
Re: Det här unnar jag mig idag
Posted: 23 Nov 2023, 22:10
by Fantasio
Jag köpte en Marabou mjölkchoklad och åt upp den i ett nafs.
Re: Det här unnar jag mig idag
Posted: 24 Nov 2023, 04:51
by wasp
En kexchoklad.
Re: Det här unnar jag mig idag
Posted: 24 Nov 2023, 05:05
by Nissegossen
zoegas wrote: ↑23 Nov 2023, 21:05
Nissegossen wrote: ↑22 Nov 2023, 02:12
Som jag skrev i tråden, vad är du sugen på? Är jag sugen på en Budapest bakelse, vilket jag tänkt unna mig i dag. Samt för att riktigt frossa, köpa en räksmörgås, det vill jag också ha, om det blir så.
Har du fyllt år?
Ha, ha, ja, i augusti
Re: Det här unnar jag mig idag
Posted: 24 Nov 2023, 09:31
by Geta
Kanske köper något gott på apoteket på Black Friday.