Page 57 of 74
Re: Jag erkänner...
Posted: 17 Sep 2024, 19:31
by Geta
Det är naturligt slitage.
Re: Jag erkänner...
Posted: 17 Sep 2024, 19:32
by memphis
Tycker jag också. Men har ju hört skräckhistorier där hyresgästen debiteras på tok för mycket..
Re: Jag erkänner...
Posted: 17 Sep 2024, 22:55
by Zoidar
Går inte hälsa på föräldrarna. De har alltid massa godsaker. Idag blev det äppelpaj med vaniljsås.
Re: Jag erkänner...
Posted: 21 Sep 2024, 20:57
by Fantasio
...att jag aldrig gjort potatismos.
Re: Jag erkänner...
Posted: 22 Sep 2024, 06:58
by Nissegossen
Koka potatis mjuk och ta en potatisstöt eller en grov visp och stöt potatisen blanda i smör, godast eller grädde och gör moset mjukt, smöret smälter i moset, rör runt en stund och blanda, servera
Re: Jag erkänner...
Posted: 22 Sep 2024, 07:40
by Zoidar
Nissegossen wrote: ↑22 Sep 2024, 06:58
Koka potatis mjuk och ta en potatisstöt eller en grov visp och stöt potatisen blanda i smör, godast eller grädde och gör moset mjukt, smöret smälter i moset, rör runt en stund och blanda, servera
Eller kan man lägga allt i mixern. :D
Re: Jag erkänner...
Posted: 22 Sep 2024, 07:47
by Nissegossen
Zoidar wrote: ↑22 Sep 2024, 07:40
Nissegossen wrote: ↑22 Sep 2024, 06:58
Koka potatis mjuk och ta en potatisstöt eller en grov visp och stöt potatisen blanda i smör, godast eller grädde och gör moset mjukt, smöret smälter i moset, rör runt en stund och blanda, servera
Eller kan man lägga allt i mixern. :D
Har Fantasio det?
Re: Jag erkänner...
Posted: 22 Sep 2024, 07:50
by Zoidar
Nissegossen wrote: ↑22 Sep 2024, 07:47
Zoidar wrote: ↑22 Sep 2024, 07:40
Nissegossen wrote: ↑22 Sep 2024, 06:58
Koka potatis mjuk och ta en potatisstöt eller en grov visp och stöt potatisen blanda i smör, godast eller grädde och gör moset mjukt, smöret smälter i moset, rör runt en stund och blanda, servera
Eller kan man lägga allt i mixern. :D
Har Fantasio det?
Vet ej!
Re: Jag erkänner...
Posted: 22 Sep 2024, 08:01
by Zoidar
Att jag tog en vitamintablett i morse. Vet inte om det är bra eller dåligt. Vill helst få mina vitaminer från maten.
Re: Jag erkänner...
Posted: 22 Sep 2024, 08:17
by Geta
Fantasio gillar avancerade köksprylar.
Re: Jag erkänner...
Posted: 22 Sep 2024, 10:52
by Geta
Jag har aldrig lagat kåldolmar eller lutfisk.
Re: Jag erkänner...
Posted: 22 Sep 2024, 11:40
by Nissegossen
Min mor lutade själv fisken, Långa, i källaren i en hink på golvet. Jag har själv aldrig gjort det, men köpt färdig lutfisk och lagat till den. Det viktigaste är såsen en äggsås med riktig mycket egengjord senap i, en senap jag mal i en mortel, en mortel jag har sedan förut och en som jag hittat i grovsoprummet, både gula och bruna senapskorn, en äkta skånsk senap, naturell man kan smaksätta den m te x ättika, men inte såsen till lutfisken, min mor varnade mig om att då skär sig såsen.
När man mortlar senapen, så ju längre man mortlar desto starkare blir senapen, man börjar med några droppar vatten på senapen i morteln och fyller på efter hand. När den är tillräckligt stark är den redo att användas. I mitt föräldrahem hade min mor en stor sprucken porslinsbunke som hon tog fram och en mindre kanonkula av äldre modell. Jag satt med bunken i knäet och rullade kanonkulan i bunken och jag rullade den med mina ben, så den rullade bra på, det var lätt att rulla, men tog ändå en bra stund med teskedsvis med vatten och blåste över bunken för det luktade starkt av senapen och det sved i ögonen om man hade ansiktet ovanför. Lutfisken var mild och egentligen ingen smak, men mycket sås av äggsås med massvis utav senap och kokt potatis var det riktigt gott