Min favoritmat
Moderator: Moderator 1
Re: Min favoritmat
Som barn och ungdom hade vi "goda dagen" på fredagarna. Då köpte mina föräldrar revbensspjäll (tunna) och mamma gjorde pommes frites i en stor kastrull. Det kan vara farligt har jag läst, men inget hände. Sedan gjorde mamma en kladdsallad som jag inte åt av, jag var så svår med maten. Lärde mig tycka om den först i vuxen ålder. Vi åt till TV:n. Vilka minnen...
Re: Min favoritmat
1st Zuccini, 1st vitlöksklyfta, 1,5dl parmesanost (riven), 2dl grädde 40%, salt, peppar, olivolja.
"Sätt ugnen på 225 grader. Skär zuccinin i tunna skivor. Jag använder en osthyvel för att få jämna och tunna skivor. Riv parmesanosten fint. Blanda grädde, vitlök och 1 dl parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Lägg ett zucciniskivorna i botten på en ugnsfast form. Häll på parmesangrädden över zuccinin. Strö över den sista parmesanosten och ringla över lite olivolja. Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen tills gratängen har fått fin färg."
"Sätt ugnen på 225 grader. Skär zuccinin i tunna skivor. Jag använder en osthyvel för att få jämna och tunna skivor. Riv parmesanosten fint. Blanda grädde, vitlök och 1 dl parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Lägg ett zucciniskivorna i botten på en ugnsfast form. Häll på parmesangrädden över zuccinin. Strö över den sista parmesanosten och ringla över lite olivolja. Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen tills gratängen har fått fin färg."
Re: Min favoritmat
Låter gott!
Re: Min favoritmat
Jag saknar "goda dagen". Fredag och revbensspjäll och pommes frites.
Re: Min favoritmat
Rota i Åhléns container och hitta sillben och kaffesump...... ;)
-
- Litiummedlem
- Posts: 355
- Joined: 30 Dec 2021, 22:24
Re: Min favoritmat
Nu var det länge sedan jag lagade mat och ännu längre sedan jag köpte fläskfilé. Lite putsning måste man väl göra. Men så ofantligt mycket fett är det väl inte på en sån där avlång bit? Det är mitt favoritkött, äter det hellre än oxfilé.
Re: Min favoritmat
Caesarsallad, oxfilepasta och pasta carbonara
Re: Min favoritmat
Min favoritgrönsak tror jag är brysselkål. Lök i alla dess former gillar jag också. Och naturligtvis sallad, tomat och gurka. Och rädisor. Mums!
Re: Min favoritmat
Jag tycker mycket om moussaka. har gjort det flera gånger. Något annat som är gott, men som är renommésnyltning, är "falsk" moussaka. Potatis istället för auberginer.
Re: Min favoritmat
Jag föredrar auberginer i moussaka. Det är ofta extrapris på auberginer.
Då passar jag på.
Då passar jag på.
Re: Min favoritmat
Jag minns inte om man skulle skala auberginerna eller lägga dem i ugnen med "skalet" på. Olika från recept till recept kanske.