Kaffetråden
Moderator: Moderator 1
Re: Kaffetråden
Använder en sked som är lite större än en tesked. Typ 1,5 sånna
Re: Kaffetråden
Hm. Jag höftar bara till när jag tar. Jag har inte rett ut mängden för det ska bli bra. Så lite mindre än en matsked?
Re: Kaffetråden
Prova dig fram tills du känner att det är godast. Jag kör med vatten sen har jag på lite mjölk efter. Det är godare att göra i kastrull än att använda mikron
Re: Kaffetråden
Dagens första kopp Nescafé
-
- ☢️ Californiummedlem ☢️
- Posts: 73740
- Joined: 10 May 2021, 15:58
Re: Kaffetråden
Nästa punkt i eftermiddag är trekaffe med glass
Störst av allt är kärleken.Love is sweet as a humble bee instead of a Hummvee https://sv.wikipedia.org/wiki/HMMWV https://www.youtube.com/watch?v=MobAanNT1JA
nissegossen101@gmail.com
nissegossen101@gmail.com
Re: Kaffetråden
Vaniljglass?
Re: Kaffetråden
Gör nu en kopp Nescafé tror det blir 4:e för idag
Re: Kaffetråden
Jag tar 1,5-2 tesked Nescafé på en mugg.
In a world where you can be anything, be kind.
Re: Kaffetråden
Bryggt kaffe! Jättebra att vakna till kaffe!
In a world where you can be anything, be kind.
-
- ☢️ Californiummedlem ☢️
- Posts: 73740
- Joined: 10 May 2021, 15:58
Re: Kaffetråden
Jag gör den på tre hela ägg, smält smör ca; 100 gram, 10 matskedar socker, vispad grädde 5 dl kondensderad mjölk (kan uteslutas, men ger glasskänsla i ett vidare temperaturspann) En dessertsked citronsyra och 2 teskedar vaniljsocker. Blandar allt och vispar samman allt, lägger i plastask där tidigare köpt glass legat, givetvis diskad. Så vaniljglass, ja.
Fusket är citronsyra vilken finns i varje saft eller läskflaska. Originalet är saften av en halv citron samt det gula rivna citronskalet för mer citronsmak pressa saften ur hel citron. Citron är syra därav 10 matskedar socker för att bryta av syran. Till chokladglass använder jag 5 matskedar socker. Chokladglass gör jag på 100 gram smält smör 3 hela ägg, 5 matskedar socker, 1 matsked snabbkaffe för att få kaffesmak 3 matskedar kakao vaniljsocker 2 teskedar, vispad grädde 5 dl och kondenserad mjölk, blanda allt. Tipset är ta en kastrull värm smöret, ta i äggen och socker, citron eller choklad och kaffe, vaniljsocker häll grädden i en stor bunke vispa den, lägg i kondenserad mjölk vispa samman häll det i kastrullen i bunken med gräddblandningen vispa samma allt, häll i glassbyttan in i frysen med lock på, vänta 6 timmar innan du smakar på glassen. Vid genomfrusen glass sätt glassen i mikron låt stå på full effekt ca;30 sek
Sedan lättare att få ned en serveringssked att skopa upp glassen med.
Störst av allt är kärleken.Love is sweet as a humble bee instead of a Hummvee https://sv.wikipedia.org/wiki/HMMWV https://www.youtube.com/watch?v=MobAanNT1JA
nissegossen101@gmail.com
nissegossen101@gmail.com
Re: Kaffetråden
Nissegossen du verkar vara en händig Karl. Det låter gott det därNissegossen wrote: ↑19 Nov 2022, 21:34Jag gör den på tre hela ägg, smält smör ca; 100 gram, 10 matskedar socker, vispad grädde 5 dl kondensderad mjölk (kan uteslutas, men ger glasskänsla i ett vidare temperaturspann) En dessertsked citronsyra och 2 teskedar vaniljsocker. Blandar allt och vispar samman allt, lägger i plastask där tidigare köpt glass legat, givetvis diskad. Så vaniljglass, ja.
Fusket är citronsyra vilken finns i varje saft eller läskflaska. Originalet är saften av en halv citron samt det gula rivna citronskalet för mer citronsmak pressa saften ur hel citron. Citron är syra därav 10 matskedar socker för att bryta av syran. Till chokladglass använder jag 5 matskedar socker. Chokladglass gör jag på 100 gram smält smör 3 hela ägg, 5 matskedar socker, 1 matsked snabbkaffe för att få kaffesmak 3 matskedar kakao vaniljsocker 2 teskedar, vispad grädde 5 dl och kondenserad mjölk, blanda allt. Tipset är ta en kastrull värm smöret, ta i äggen och socker, citron eller choklad och kaffe, vaniljsocker häll grädden i en stor bunke vispa den, lägg i kondenserad mjölk vispa samman häll det i kastrullen i bunken med gräddblandningen vispa samma allt, häll i glassbyttan in i frysen med lock på, vänta 6 timmar innan du smakar på glassen. Vid genomfrusen glass sätt glassen i mikron låt stå på full effekt ca;30 sek
Sedan lättare att få ned en serveringssked att skopa upp glassen med.