Page 1 of 3
Vårt dagliga bröd
Posted: 23 Jun 2021, 09:22
by memphis
Tycker att det är svårt att få tag i gott bröd i Sverige. Jämfört med utomlands där det alltid finns färskt bröd runt hörnet. I Sverige fryses nästan allt bröd och urvalet är fattigt. Det goda färska bröd som ibland finns finns i montrarna, men det är dyrt och tar snabbt slut. Är det så svårt att fixa färskt bröd i Sverige?
Re: Vårt dagliga bröd
Posted: 23 Jun 2021, 09:36
by Richard
Jag äter bara knäckebröd.
Re: Vårt dagliga bröd
Posted: 23 Jun 2021, 09:52
by Nissegossen
Baka ditt eget bröd, det gjorde min mor, men tyvärr glömde jag fråga om receptet till hennes bröd, men det hade smak av hela kummin i brödet. Det var gott, men tyvärr en hård skorpa på det.
Re: Vårt dagliga bröd
Posted: 23 Jun 2021, 10:08
by Geta
Äter också mycket hårt bröd som falu rågrut.
Re: Vårt dagliga bröd
Posted: 23 Jun 2021, 10:18
by Nissegossen
Är du rådd till det Geta av dietist eller diabetessköterskan? Min far åt också hårt fullkorns grovt bröd, som knäckebröd.
Re: Vårt dagliga bröd
Posted: 23 Jun 2021, 10:48
by Geta
Jag tror att hårt bröd är bra vid diabetes.
Re: Vårt dagliga bröd
Posted: 23 Jun 2021, 11:19
by memphis
Tunnbröd är stort här i Norrland. Jag brukar alltid ha ett paket hemma. Men brödutbudet i övrigt är jag inte nöjd med.
Re: Vårt dagliga bröd
Posted: 23 Jun 2021, 11:45
by Krokus
Jag äter sällan bröd, men när jag väl gör det är det tunnbröd eller egenbakat, som gäller.
Re: Vårt dagliga bröd
Posted: 23 Jun 2021, 15:28
by memphis
Idag kostade en vetebagette bara 10kr. Klart att jag slog till. De är åtminstone färska och goda!
Re: Vårt dagliga bröd
Posted: 23 Jun 2021, 15:38
by Fantasio
Jag köper Bosses rågbröd till mina föräldrar.
Re: Vårt dagliga bröd
Posted: 23 Jun 2021, 21:06
by mopa
Köper lite olika bröd, dom ska vara sockerfria.
Re: Vårt dagliga bröd
Posted: 24 Jun 2021, 06:19
by Nissegossen
Mjukt Polar tunnbröd är bra att göra wraps på, rulla in maten i och göra en klämma med gott inuti.