Absolut hos mormor när jag var barn, rullade åskan fram och tillbaka mot Söderåsen och åskan mullrade med blixtar i släptåg. Åskan slog aldrig ned på gården. Av min mor har jag det att jag drar ur väggkontakterna vid åska. Slår det ned tar åskan och slår ut kyl och frys då det är första kontakt
Vad har du lärt dig idag?
Moderator: Moderator 1
-
- ☢️ Californiummedlem ☢️
- Posts: 73661
- Joined: 10 May 2021, 15:58
Re: Vad har du lärt dig idag?
Störst av allt är kärleken.Love is sweet as a humble bee instead of a Hummvee https://sv.wikipedia.org/wiki/HMMWV https://www.youtube.com/watch?v=MobAanNT1JA
nissegossen101@gmail.com
nissegossen101@gmail.com
Re: Vad har du lärt dig idag?
Att mina tänder inte pallar för kola längre.
"Om du inte en gång varit genomdränkt av svett, kan du inte vänta dig att få se ett palats av ädla stenar och juveler uppenbara sig på ett grässtrå." (Zenmästare)
-
- ☢️ Californiummedlem ☢️
- Posts: 73661
- Joined: 10 May 2021, 15:58
Re: Vad har du lärt dig idag?
Apotekets recept på vaniljkola
Detta är Apotekets recept!
100 g smör
3dl strösocker
1msk vanillinsocker
1dl ljus sirap
2msk Apotekets flytande glykos (min kommentar, det går lika bra med Dextropur (Druvsocker) jag tar cirka två msk tortt, eller ta 4 tabletter Dextrosol och krossa i mortel.
2dl vispgrädde
Smält smöret i en kastrull som rymmer minst 2 liter. tillsätt övriga ingredienser.
Koka utan lock tills ett prov i kallt vatten blir segt och kan formas till en kula. Rör inte för mycket under kokningen. Använder du termometer kan du låta kolan koka tills temperaturen är 125 grader. täck botten i en form 20x 20 cm, med bakplåtspapper. Häll upp smeten. Låt kallna och skär eller klipp i bitar. Rulla in i smörgåspapper.
Obs! Detta tillägg är till för rengöring av kastrullen efteråt. Ta och häll upp kolan i en form med bakplåtspapper, tag därefter kastrullen omedelbart under kallvatten kranen och var beredd med diskborste från början och när kastrullen är under vatten, diska ur med kraftiga rörelser i med diskborsten och då får ni med allt som ev bränt fast. gör ni det är den lätt att få ren, om inte får ni ett bra jobb med stålull och ihärdigt gnuggande. Mycket enklare att få bort medan kastrullen är varm, med diskborste, så var snabba här!
Detta är Apotekets recept!
100 g smör
3dl strösocker
1msk vanillinsocker
1dl ljus sirap
2msk Apotekets flytande glykos (min kommentar, det går lika bra med Dextropur (Druvsocker) jag tar cirka två msk tortt, eller ta 4 tabletter Dextrosol och krossa i mortel.
2dl vispgrädde
Smält smöret i en kastrull som rymmer minst 2 liter. tillsätt övriga ingredienser.
Koka utan lock tills ett prov i kallt vatten blir segt och kan formas till en kula. Rör inte för mycket under kokningen. Använder du termometer kan du låta kolan koka tills temperaturen är 125 grader. täck botten i en form 20x 20 cm, med bakplåtspapper. Häll upp smeten. Låt kallna och skär eller klipp i bitar. Rulla in i smörgåspapper.
Obs! Detta tillägg är till för rengöring av kastrullen efteråt. Ta och häll upp kolan i en form med bakplåtspapper, tag därefter kastrullen omedelbart under kallvatten kranen och var beredd med diskborste från början och när kastrullen är under vatten, diska ur med kraftiga rörelser i med diskborsten och då får ni med allt som ev bränt fast. gör ni det är den lätt att få ren, om inte får ni ett bra jobb med stålull och ihärdigt gnuggande. Mycket enklare att få bort medan kastrullen är varm, med diskborste, så var snabba här!
Störst av allt är kärleken.Love is sweet as a humble bee instead of a Hummvee https://sv.wikipedia.org/wiki/HMMWV https://www.youtube.com/watch?v=MobAanNT1JA
nissegossen101@gmail.com
nissegossen101@gmail.com
Re: Vad har du lärt dig idag?
Har lärt mig att man kan hoppa till första olästa inlägg. Toppen! Det underlättar!
"Om du inte en gång varit genomdränkt av svett, kan du inte vänta dig att få se ett palats av ädla stenar och juveler uppenbara sig på ett grässtrå." (Zenmästare)
Re: Vad har du lärt dig idag?
Att sill på burk är rik på både D-vitamin och Omega 3. 

"Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!" - Lukas 24:34
Re: Vad har du lärt dig idag?
Har läst en bok om Elsa Beskow. Så nu har jag lärt mig allt om henne.
Tomtebobarnen och tant Grön, tant Brun, tant Gredelin och farbror Blå.
Tomtebobarnen och tant Grön, tant Brun, tant Gredelin och farbror Blå.
Re: Vad har du lärt dig idag?
Önskar att jag någon gång snart lär mig vad det är som min mage hatar att jag äter. Tror inte att jag är laktosintolerant, har testat laktosfria produkter, men magen sväller upp enormt ändå. Ser gravid ut. :(
Choklad ställer inga dumma frågor. Choklad förstår.
Re: Vad har du lärt dig idag?
Att man kan äta de gröna lilla bladen på jordgubbarna.
"Om du inte en gång varit genomdränkt av svett, kan du inte vänta dig att få se ett palats av ädla stenar och juveler uppenbara sig på ett grässtrå." (Zenmästare)
Re: Vad har du lärt dig idag?
Nä du! Blixten först mullret sedan.Nissegossen wrote: ↑21 Jun 2021, 05:15Absolut hos mormor när jag var barn, rullade åskan fram och tillbaka mot Söderåsen och åskan mullrade med blixtar i släptåg. Åskan slog aldrig ned på gården. Av min mor har jag det att jag drar ur väggkontakterna vid åska. Slår det ned tar åskan och slår ut kyl och frys då det är första kontakt
Egentligen är allt bara på låtsas.
Re: Vad har du lärt dig idag?
Ljuset färdas betydligt snabbare än ljudet. Därav blixt först och sedan åska.
Choklad ställer inga dumma frågor. Choklad förstår.
Re: Vad har du lärt dig idag?
Tidigare idag skulle jag köpa smoothies, men kaféet öppnade inte förrän 12. Dåliga öppettider i Jönköping. 

Choklad ställer inga dumma frågor. Choklad förstår.
Re: Vad har du lärt dig idag?
Kan ju varit mullret från förra blixten. 

"Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!" - Lukas 24:34