Stekpanna
Moderator: Moderator 1
Re: Stekpanna
Är det en stekpanna i järn?
Re: Stekpanna
Det är teflon. Jag vill inte ha gjutjärn. De är så tunga.
Re: Stekpanna
Jag brukar låta stekpannan svalna innan jag tar bort fettet med hushållspapper. Ett tips bara. Så slipper man att få stopp i avloppet i köket.
Choklad ställer inga dumma frågor. Choklad förstår.
Re: Stekpanna
Jag brukar hälla ut fettet i en plastlåda. Vill inte hälla ut fettet i slasken.
När det kallnar slänger jag det i soporna. Har sett fettklumpar i Londons
avloppssystem.
När det kallnar slänger jag det i soporna. Har sett fettklumpar i Londons
avloppssystem.
Re: Stekpanna
Jag har en teflonstekpanna och har spolat den med kallt vatten strax efter användandet och inget hände, den blev inte deformerad. Köpte den på Clas Ohlson.
Re: Stekpanna
Jag hatar tunna sladdriga teflonpannor. Har en rejäl stekpanna i gjutjärn med glaslock till. Den kommer att överleva mig. Har även en gjutjärnsgryta som samma lock passar till. Det är även nyttigt att steka i järnpannor eftersom lite järn fastnar på maten.
"Om du inte en gång varit genomdränkt av svett, kan du inte vänta dig att få se ett palats av ädla stenar och juveler uppenbara sig på ett grässtrå." (Zenmästare)
Re: Stekpanna
Jag köpte den på IKEA. Den såg robust ut men ack.
Re: Stekpanna
Har köpt min teflonstekpanna på ICA. Den är robust.
Re: Stekpanna
Nils-Johan är ett gammalt klassiskt fabrikat. Vet att de gör stekpannor och även andra köksredskap.
Re: Stekpanna
Jag har haft ett Skeppshult gjutjärn med trähandtag. Det gick på en tusing men har åkt i soporna. Det är för tungt. Men det blir bättre stekyta.