Min favoritmat
Moderator: Moderator 1
Re: Min favoritmat
Jag skalar inte auberginer. De har inte särskilt hårt skal.
Re: Min favoritmat
Farmor gjorde ofta pannkakor, och så bakade hon brödkakor som vi fick skinka till. (Brorsan och jag)
Ska kolla om farsan kan ha sparat receptet.
Hos mormor var det mackor med ost och smörgåsgurka som var stående kvällsmat. Alternativt hamburgerkött.
Tidigare inlägg väckte lite minnen från tidig barndom.
Ska kolla om farsan kan ha sparat receptet.
Hos mormor var det mackor med ost och smörgåsgurka som var stående kvällsmat. Alternativt hamburgerkött.
Tidigare inlägg väckte lite minnen från tidig barndom.
/Dave
"dont give in to hate, that leads to the dark side" - Obi Wan Kenobi, Jedi Master
"dont give in to hate, that leads to the dark side" - Obi Wan Kenobi, Jedi Master
Re: Min favoritmat
Jag har tidigare skrivit om och kanske skrutit om mina hamburgare. Går på ett nafs att göra, det är bara att salta o peppra nötköttet (köpte aldrig ens blandfärs) och forma till bollar och platta ut. Stek kanske sex, sju minuter på varje sida. Nu minns jag inte om jag hade ketchup eller chilisås på dem, både och kanske. Isbergssallad och rå lök var ett måste. Ack, den som ändå hade ork att börja laga mat igen.
Re: Min favoritmat
"245 - 250 g finstrimlad vitkål (245 g motsvarar ca 7 dl vitkål). 1 liten morot. 1 liten rödlök. 1 dl crème fraiche (lätt eller vanlig). 1/2 dl majonnäs. 1 tsk fransk senap. 1 tsk socker. 1/2 tsk salt. 1 krm grovmald svartpeppar.
Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.
Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt. Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker salt och peppar.
Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag."
Detta är ett recept på coleslaw. Men socker använder jag bara till denna sallad, det står och blir gammalt hos mig.
Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.
Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt. Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker salt och peppar.
Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag."
Detta är ett recept på coleslaw. Men socker använder jag bara till denna sallad, det står och blir gammalt hos mig.
Re: Min favoritmat
Jag måste laga stekt potatis. Mamma brukade tärna potatisen rå och sedan koka den. Blir kortare koktid, men vet inte alls hur lång tid det kan ta att koka. Jag har ju en sticka (potatissticka?), men kan vara svårt att spetsa tärnad potatis. Annars får jag koka hel potatis och förvara den i kylen över natten. Den är mycket lättare att tärna kall. Stekt potatis och så har man i gul lök, det är gott, det.
Jag tänker göra min egna pyttipanna. Ha i färska champinjoner, korvslantar och kassler. Så gott och relativt enkelt att laga till.
Jag tänker göra min egna pyttipanna. Ha i färska champinjoner, korvslantar och kassler. Så gott och relativt enkelt att laga till.
Re: Min favoritmat
Uncle Ben's har olika såser på glasburk. Vet inte hur många olika sorter, men en fyra, fem stycken är det nog. Bra för mig som är dålig på att göra egna såser. Ris, kassler och en av de såserna blir jättegott.
Re: Min favoritmat
Fantasio,
Du verkar mest fantisera runt mat.
Du verkar mest fantisera runt mat.
Re: Min favoritmat
Stekt fläsk. Med stuvade makaroner eller potatis med löksås. Eller med potatisbullar. Vilket som. Sjukt gott
Re: Min favoritmat
Jag tycker mycket om potatis, men potatisbullar gillar jag inte av någon anledning. Smaken är olika.
Re: Min favoritmat
Hatar potatisbullar. Men kroketter är gott-
En god rätt är ugnstekt falukorv ja gör ett djupt snitt och fyller med ketchup( ev med svartpeppar),bostongurka,lök o ost
En god rätt är ugnstekt falukorv ja gör ett djupt snitt och fyller med ketchup( ev med svartpeppar),bostongurka,lök o ost
Re: Min favoritmat
Det mesta med potatis i är gott, tycker jag. Mmm, en pyttipanna med kassler, korv, champinjoner, rikligt med gul lök och stekt potatis. Det blir ingen stekyta på potatisen, men smaken från att vara kokt till att vara stekt också är det stor skillnad på. En drummel var hemma hos mig och inspekterade min pyttipanna. Han frågade varför jag ingen stekyta jag hade på potatisen.