Paradrätter
Moderator: Moderator 1
Re: Paradrätter
Inte måste man väl ha en mandolin i köket? Var inte så länge sedan jag lärde mig vad det heter. Där finns ju olika skärmöjligheter på ett vanligt rivjärn.
Re: Paradrätter
Jag är 70+ och har aldrig haft en mandolin i köket. Har hört att
man lätt kan skära sig på den.
man lätt kan skära sig på den.
Re: Paradrätter
Mandolin låter som ett musikinstrument.
"Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!" - Lukas 24:34
Re: Paradrätter
Ja, jag såg det sen på google.
"Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!" - Lukas 24:34
Re: Paradrätter
Om jag nu börjar laga mat igen vill jag ånyo ge sötpotatis en chans. Det är inte så att jag tycker illa om den, men föredrar vanlig potatis. Ska kolla lite recept, jag hade dem bara inne i ugnen som de var, vill jag minnas.
Re: Paradrätter
Ett recept av många på potatisgratäng. Skivade champinjoner i låter väldans gott. Detta recept måste jag testa.
"Gratängen kan varieras genom att blanda 2 pressade vitlöksklyftor (för 4 port) i grädden eller byta ut löken mot purjolök. Potatisen och löken kan varvas med skivade champinjoner eller skivad zucchini. Riven ost, t ex cheddar eller grevé, kan blandas med potatisen eller strös ovanpå. Örtkryddor som oregano, basilika, dragon eller dill är också gott att blanda i gratängen."
"Gratängen kan varieras genom att blanda 2 pressade vitlöksklyftor (för 4 port) i grädden eller byta ut löken mot purjolök. Potatisen och löken kan varvas med skivade champinjoner eller skivad zucchini. Riven ost, t ex cheddar eller grevé, kan blandas med potatisen eller strös ovanpå. Örtkryddor som oregano, basilika, dragon eller dill är också gott att blanda i gratängen."
Re: Paradrätter
Jag är sugen på egen pyttipanna. Potatisen blir så god och behöver enligt mig inte få färg för att den ska smaka bra. Hacka lite bacon och annat gott att ha i.
Re: Paradrätter
Jag undrar hur det blir om man skivar vitlök och stoppar ned i skårorna på Hasselbackspotatisar. Blir det en smaksensation, tror ni?
Re: Paradrätter
Du får pröva.
Re: Paradrätter
Kassler är gott. Jag brukade köpa en stor bit och skära upp hela i skivor. Fyra skivor i varje plastpåse och in med dem i frysen. Min gratäng med kassler var god vill jag lova er. Sedan kan man ha den i pyttipanna och även till potatis och ris.
Re: Paradrätter
En favorit är stekt potatis med mycket stekt gul lök. Man kan steka lite kassler till det. Det bästa är väl att ha kokat potatisen dagen innan och förvara den i kylskåpet. Den blir lättare att tärna då. Men man kan ju tärna rå potatis och koka, men är osäker på koktiden då. Man behöver inte steka potatisen så länge, kanske tio minuter, det borde räcka. Det är verkligen en god maträtt som jag ofta gjorde på den gamla goda tiden.