Bakar du?
Moderator: Moderator 1
Bakar du?
Händer det att du bakar ibland? Vad blir det då? Sockerkaka, kanske. Det ska visst vara enkelt att göra. Mamma bakade limpor i sin krafts dagar. Ställer jag mig i köket vill jag laga mat, inte baka. Jag har aldrig bakat, förutom på högstadiets hemkunskap.
Re: Bakar du?
Jag bakar ibland scones.
Re: Bakar du?
Jag gav bort ett recept på bröd man tillagade i stekpannan till en matlagningsintresserad vän, men han har slarvat bort det.
Re: Bakar du?
Du kan säkert hitta ett liknande recept på bröd på nätet.
Re: Bakar du?
Är det ingen här som bakar limpor? Brödlimpor. Det finns ju så kallade bakmaskiner, vad gör en sådan?
Re: Bakar du?
När jag bakar blir det oftast banankaka, kladdkaka eller bröd. Eftersom jag tycker att jäst är knepigt använder jag bakpulver.
Choklad ställer inga dumma frågor. Choklad förstår.
Re: Bakar du?
zoegas brukade baka bröd.
Re: Bakar du?
6 stycken bröd:
50 g smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl (eller rågsikt)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl filmjölk, mjölk eller naturell yoghurt
GÖR SÅ HÄR
1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken eller mjölken och blanda ihop allt till en lätt kladdig deg. Rulla degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Rulla degen till en rulle och skär degen i 6 bitar.
3. Kavla ut degbitarna till rundlar, 3–4 mm tunna på ett mjölat bakbord.
5. Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Vänd brödet när det får bruna fläckar, någon minut på varje sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.
50 g smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl (eller rågsikt)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl filmjölk, mjölk eller naturell yoghurt
GÖR SÅ HÄR
1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken eller mjölken och blanda ihop allt till en lätt kladdig deg. Rulla degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Rulla degen till en rulle och skär degen i 6 bitar.
3. Kavla ut degbitarna till rundlar, 3–4 mm tunna på ett mjölat bakbord.
5. Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Vänd brödet när det får bruna fläckar, någon minut på varje sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.
Re: Bakar du?
Scones bakar jag ibland, men det var längesen nu.
Ett tag försökte jag lägga om min morgonstil med att gå upp runt 09 o baka scones. Men det höll i en vecka.
Ett tag försökte jag lägga om min morgonstil med att gå upp runt 09 o baka scones. Men det höll i en vecka.
Blogg, dagbok och hemsida: https://www.richardhandl.com/
Re: Bakar du?
Bakar i princip aldrig. Det blir alldeles för söligt och stökigt.
Händer dock att jag gör pannkakssmet och gräddar.
Händer dock att jag gör pannkakssmet och gräddar.
Re: Bakar du?
På Träffpunkten står bakning på schemat, kanske något att prova på när vi kommit inomhus i höst igen.
-
- Blymedlem
- Posts: 14
- Joined: 03 Aug 2021, 12:03
Re: Bakar du?
Jag bakar mest frallor på maitoba cream eller vetemjöl special, solrosfrön etc. beroende på vad jag har hemma, vatten och färsk jäst. Jag knådar degen i en Kitchen Aid hushållsassistent och gräddar i ugn. Det kan bli limpor med. Stekpannebröd är sällsynt, men det förekommer när brödet är slut hemma och jag har glömt att köpa jäst.
Men jag köper mycket bröd också, orkar inte baka jämt
Men jag köper mycket bröd också, orkar inte baka jämt