Paradrätter
Moderator: Moderator 1
Re: Paradrätter
Det verkar mest vara fantasier, när du tänker på mat, Fantasio.
Re: Paradrätter
Vet inte riktigt vad renskav är, men låter som det kan fungera.
"Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!" - Lukas 24:34
Re: Paradrätter
Det säljs i mindre pappkartonger. Har fått för mig att det liknar kebabkött. Mamma och pappa åt det ibland.
Re: Paradrätter
Jag åt renskav förr.
Re: Paradrätter
Ska det stekas eller räcker det att värma i mikron?
Re: Paradrätter
Varför ska man värma mjölken och grädden innan man häller den över den mosade potatisen när man gör potatismos? Och varför både mjölk och grädde?
Re: Paradrätter
Potatismoset blir kallt om du häller i kall mjölk. Jag brukar nöja mig med mjölk, även om mjölk och grädde är extra gott!
Choklad ställer inga dumma frågor. Choklad förstår.
Re: Paradrätter
Jaha, där ser man. Jag har fått en stor kastrull av min mamma som jag kokar potatisen i. Koka dem mjuka och känna av med potatissticka. Sedan fram med potatisstöten och mosa potäterna. I med en rejäl klick smör och kanske två deciliter mjölk. Jag häller i den kall och värmer moset en stund på plattan för att få upp värmen på den. Ja, salt och svartpeppar får jag ju inte glömma heller.
Re: Paradrätter
Nu är jag hungrig. Ätit bara grönsaker idag.
"Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!" - Lukas 24:34
Re: Paradrätter
Oj, det skulle jag också vara med grönsaksdiet. Själv har jag precis ätit köttbullar.
Re: Paradrätter
En av mina absoluta favoriträtter är som katten Gustafs favoritmat lasagne. När jag har blivit mer varm i kläderna är tanken att jag köper en kartong med tillbehör; Bechamelsås i pulverform och pastaplattor. Problemet är att det tar tid att göra. Först steker jag köttfärsen precis som jag gör och kryddar köttfärssås. Medan jag väntar på att köttfärsen ska stekas färdigt sätter jag på ugnen. Sedan tar jag fram min största kastrull och tippar i all köttfärs(sås) och strör över bechamelpulvret, tillsätter vatten och rör runt. Sedan ska ugnsformen plockas fram och smöras in. Sedan varvar man köttfärsen med pastaplattor och så ska den in i ugnen. Oklart vilket gradantal jag ska ha ugnen på och hur länge lasagnen ska vara inne, men det står väl på kartongen. Resultatet blir väldigt bra och till det vill jag ha slanggurka av någon anledning.