Vardagsmat och lite mer påkostat
Moderator: Moderator 1
Vardagsmat och lite mer påkostat
Hur ser det ut på matfronten för er andra här inne? Äter du billigt och lättlagat i veckorna? Lyxar du till det på fredagar och helg? Jag gör nog tvärtom många andra, i veckorna handlar jag varmhållna eller kylda rätter och de är av hög kvalitet och är förhållandevis billiga. Om helgerna finns det inga sådana rätter att köpa (annat än på Tempo hos min kompis på andra sidan stan) så då blir det ofta en fryskartong och inget mer. Som lite lyxigare mat menar jag pommes frites, kycklingfiléer och köttbitar. Unnar du dig något extra om helgerna, eller kör du med ungefär samma mat som i veckorna?
Re: Vardagsmat och lite mer påkostat
Blir oftast nått lagat mål om dagen. Men inte så invecklade rätter. Mkt frysta produkter som tex oumph och anamma med grönsaker och nått stärkelserikt till. Har märkt att de får in mer och mer veganska produkter i affärerna.
Sen så köper vi la hämtmat från restaurang/pizzeria en gång i veckan ungefär. Inga bestämda dagar utan när andan faller på.
Sen så köper vi la hämtmat från restaurang/pizzeria en gång i veckan ungefär. Inga bestämda dagar utan när andan faller på.
/Dave
"dont give in to hate, that leads to the dark side" - Obi Wan Kenobi, Jedi Master
"dont give in to hate, that leads to the dark side" - Obi Wan Kenobi, Jedi Master
Re: Vardagsmat och lite mer påkostat
Periodvis äter jag mycket ute, mest thaimat och hamburgare. Sen andra perioder blir det inte så mycket utemat. Annars kör jag med gröt och lax och frysgrönsaker. Periodvis mycket ägg.
"Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!" - Lukas 24:34
Re: Vardagsmat och lite mer påkostat
Jag lagar mat på sen eftermiddag i stort sett varje dag. Gör minst dubbel portion och äter samma mat till lunch dagen efter. Det som blir över läggs i frysen.
Måndag: köttfärssås och spagetti
Tisdag: laxfilé och ris
Onsdag: pannkakor
Torsdag: köttbullar och potatismos
Fredag: tortillas
Lördag: varierar men oftast kyckling
Söndag: någon korvrätt
Måndag: köttfärssås och spagetti
Tisdag: laxfilé och ris
Onsdag: pannkakor
Torsdag: köttbullar och potatismos
Fredag: tortillas
Lördag: varierar men oftast kyckling
Söndag: någon korvrätt
Choklad ställer inga dumma frågor. Choklad förstår.
Re: Vardagsmat och lite mer påkostat
Jag äter samma hela veckan. Ingen skillnad till helgen.
Jag lagar ett mål mat som räcker till nästa dag och
resten lägger jag i frysen. Precis som Krokus men med
mera grönsaker.
Jag lagar ett mål mat som räcker till nästa dag och
resten lägger jag i frysen. Precis som Krokus men med
mera grönsaker.
Re: Vardagsmat och lite mer påkostat
Till några av mina måltider har jag gurka också. Glömde skriva det i förra inlägget.
Choklad ställer inga dumma frågor. Choklad förstår.
Re: Vardagsmat och lite mer påkostat
Jag antar att de flesta här lever ganska inrutade liv och inte gillar förändringar. Jag kan tycka att helgerna känns långa. Men jag funderar på att unna mig en köpeburgare imorgon. När jag var liten hade vi "goda dagen" hemma. Då blev det pommes frites (friterat i kastrull) och revbensspjäll. Mamma gjorde en kladdsallad som jag lärde mig uppskatta först som vuxen. Jag var väldigt kinkig med maten. På söndagarna kunde det bli en gryta eller en köttbit med potatis till.
Re: Vardagsmat och lite mer påkostat
När det var fredag åt min familj och jag framför TV:n. Det kändes lyxigt. Minns inte hur vi gjorde på lördagarna, lustigt nog. Inte minns jag vad vi brukade äta den dagen i veckan heller. "Goda dagen", det var lyxigt, det.
Re: Vardagsmat och lite mer påkostat
Maten från Hemköp brukar vara lite mer påkostad på fredagarna. Fläskfilégryta med smak av tomat och ingefära eller kycklingschnitzel med bearnaisesås och ris är det nu på fredag. Den senare rätten är ju en riktig höjdare.
Re: Vardagsmat och lite mer påkostat
På äldreboenden har de också särskild helgmat.
Re: Vardagsmat och lite mer påkostat
Som inlagd får man ofta efterrätt på lördagar och söndagar. I alla fall där jag vårdats.
Re: Vardagsmat och lite mer påkostat
Äter aldrig nån lyxmat hemma numera. Men förr köpte jag alltid det lite mer påkostat, som bara är något bättre i kvalitet. Jag åt upp en stor del av min sjukersättning. Fick alltid 3 000 kr i månaden på mitt ICA-kort av min gode man, o det gick ju åt till mat.
Nu äter jag jättebilligt. Vill helst köpa ekologiska, Krav-märkta ägg, men 70 kr/15-pack? När det finns likadana ägg för 40 kr/15-pack? Nä, de blir de billigare numera...
Nu äter jag jättebilligt. Vill helst köpa ekologiska, Krav-märkta ägg, men 70 kr/15-pack? När det finns likadana ägg för 40 kr/15-pack? Nä, de blir de billigare numera...
Blogg, dagbok och hemsida: https://www.richardhandl.com/