Tacos
Moderator: Moderator 1
Re: Tacos
Idag köpte jag Majstortilla, åtta mjuka tortilla av vete och majs. Söt och mild smak. En burk jalapenos från Santa Maria och vitlöksalsa från samma företag. Tyvärr bara medium i styrka på den. Nu fattas bara gul lök, tacokrydda (pulver) och köttfärs. Planen är att handla det imorgon, men vet inte om jag vågar på grund av min rygg.
Re: Tacos
Det gäller att komma till skott med tacosen. Har ju brödet liggandes framme, är det bättre att ha dem i kylskåpet? De ligger j inte i kyla i mataffären. Kommer att ta hälften av köttfärsen och lägga den i en plastburk så att jag har mat till två måltider. De överblivna bröden mumsar jag i mig framför datorn.
Re: Tacos
Recept på tacosens kusin enchiladas:
Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form med hälften av oljan. Blanda tomaterna med kryddmixen. Stek färsen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Blanda ner hälften av både tomatsåsen och osten i färsen. Låt koka upp. Fördela köttfärsen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg dem med skarven ner i formen. Häll på resten av tomatsåsen och strö över resten av osten. Sätt in formen i övre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills enchiladan fått fin färg. Det ska vara 500 g passerade tomater och en förpackning kryddmix enchilada. Det funkar väl lika bra med krossade tomater och tacokrydda, eller?
Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form med hälften av oljan. Blanda tomaterna med kryddmixen. Stek färsen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Blanda ner hälften av både tomatsåsen och osten i färsen. Låt koka upp. Fördela köttfärsen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg dem med skarven ner i formen. Häll på resten av tomatsåsen och strö över resten av osten. Sätt in formen i övre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills enchiladan fått fin färg. Det ska vara 500 g passerade tomater och en förpackning kryddmix enchilada. Det funkar väl lika bra med krossade tomater och tacokrydda, eller?
Re: Tacos
Okej, Krokus. Lite bränd mat tycker jag om. Men det får så klart inte bli för mycket, var nu den gränsen går för mig.
Imorgon måste jag nog komma till skott så min matlagning inte rinner ut i sanden. Ska bara köpa ett salladshuvud (heter det så?) och köttfärs.
Imorgon måste jag nog komma till skott så min matlagning inte rinner ut i sanden. Ska bara köpa ett salladshuvud (heter det så?) och köttfärs.
Re: Tacos
Faktiskt kom jag på en grej till att ha till mina tacos: Fefferoni. De brukar väl säljas på glasburk. Har för mig att det är olika styrkor på dem. Jag väljer då den starkaste. Jag väljer att äta dem hela, vid sidan om tacosen. Skär jag dem i bitar går "spadet" i dem förlorat.
Re: Tacos
Färsk paprika istället för de inlagda fefferoni. det är så mycket ättika i de.Fantasio wrote: ↑20 Dec 2022, 23:16 Faktiskt kom jag på en grej till att ha till mina tacos: Fefferoni. De brukar väl säljas på glasburk. Har för mig att det är olika styrkor på dem. Jag väljer då den starkaste. Jag väljer att äta dem hela, vid sidan om tacosen. Skär jag dem i bitar går "spadet" i dem förlorat.