Paradrätter
Moderator: Moderator 1
Re: Paradrätter
Jag vet att jag skruvade isär avloppet i badrummet i förra lägenheten. Men vågar mig inte på det idag.
Re: Paradrätter
Anmäl stoppet till vaktmästaren!
Re: Paradrätter
Jag hade turen att hitta Palt på Willy´s. Det är ovanligt här nere, 6 bollar för 5 kronor. Svinnmärkt. omnonmonm
Re: Paradrätter
Ni som gör pyttipanna, vad har ni i den? Jag hade en vän på besök en gång och han klagade på att mina potatistärningar inte hade stekyta. Men man kan steka kokad potatis med den äran utan att det krävs mörk stekyta. Smaken sitter där ändå.
Re: Paradrätter
Lök och champinjoner förutom potatis.
Re: Paradrätter
Pyttipanna går att variera på många sätt. Jag är svag för stekt potatis och det är enligt mig huvudingrediensen. Kassler kan man ha i, det blir gott. Gärna svamp också.
Re: Paradrätter
500 gram kassler. Tre paprikor. Två och en halv deciliter matlagningsgrädde. Två vitlöksklyftor. En halv tesked salt. Ett kryddmått kajenpeppar. 50 gram hårdost (borde funka med färdigriven ost). Lägg paprikan i botten på en ugnssäker form. Fördela kasslerskivorna ovanpå. Krydda grädden med pressad vitlök, salt och kajennpeppar. Häll grädden i formen. Riv osten och strö den över. Gratinera mitt i ugnen, ca 15 minuter. Servera gratängen med ris, strimlad isbergssallad och bröd.
Enkelt och gott.
Enkelt och gott.
Re: Paradrätter
Jag är svag för potatis i alla dess former. Tänk bara på duchesspotatis eller ett hederligt potatismos. Eller potatisgratäng, eller... The list goes on.
Re: Paradrätter
2 st zucchini, medelstora. 1,5 dl grädde. 1,5 dl parmesan, riven. Salt. 1 tsk örtkrydda. Peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär zucchinin med mandolin i riktigt tunna skivor. Smörj en form med lite smör eller olja.
2. Lägg ett lager zucchini i botten, salt och peppra och krydda med örtkrydda, strö över lite riven ost och häll på en skvätt grädde.
3. Varva och avsluta med ost. Gratinera i ca 35-40 minuter tills den fått färg.
Vad är mandolin?
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär zucchinin med mandolin i riktigt tunna skivor. Smörj en form med lite smör eller olja.
2. Lägg ett lager zucchini i botten, salt och peppra och krydda med örtkrydda, strö över lite riven ost och häll på en skvätt grädde.
3. Varva och avsluta med ost. Gratinera i ca 35-40 minuter tills den fått färg.
Vad är mandolin?