Paradrätter
Moderator: Moderator 1
Re: Paradrätter
Jag tycker att konsistensen är det svåra. Köttbullarna får inte bli för mjuka.
Re: Paradrätter
Lök vill jag ha, men smaken är olika. Det är svårt att få löklagren att sitta ihop. Så två lökar blir egentligen en då jag får slänga den bit jag håller i.
Re: Paradrätter
Anledningen till att jag hoppar över lök är pga att min mage blir förbannad av vissa livsmedel. Lök är rätt vanligt att magar blir gasiga av.
Choklad ställer inga dumma frågor. Choklad förstår.
Re: Paradrätter
Hittar ingen tråd för det som kommer. Lägger det här i brist på annat. När ni är på restaurang, hur vill ni ha köttet tillagat? Blodigt, lättstekt, genomstekt? Jag vill ha det välstekt, äckligt med blod i maten ju.
Re: Paradrätter
Jag går aldrig på restaurang och jag äter knappt kött.
Re: Paradrätter
Jag vill nog ha biffen lite blodig i mitten. Det är gott.
"Om du inte en gång varit genomdränkt av svett, kan du inte vänta dig att få se ett palats av ädla stenar och juveler uppenbara sig på ett grässtrå." (Zenmästare)
Re: Paradrätter
Jag köpte ofta fläsknoisetter, tunna skivor. De stekte jag cirka fem minuter på vardera sida. Kött med ben kan behöva stekas längre för att få genomstekt är min erfarenhet. Samma med falukorv, den vill jag ha tunna skivor av och lite brända.
Re: Paradrätter
Mitt recept på köttbulllar:
Häll en deciliter mjölk i en bunke. Häll i mindre än en deciliter ströbröd och rör runt. Riv två rödlökar på rivjärn och rör runt. Tippa i köttfärsen, ett halvkilo. Blanda runt ordentligt. Forma till bollar med fuktade fingrar och stek cirka fem minuter på två sidor. Klart! Edit: Jag glömde ju kryddorna. Salt och svartpeppar.
Häll en deciliter mjölk i en bunke. Häll i mindre än en deciliter ströbröd och rör runt. Riv två rödlökar på rivjärn och rör runt. Tippa i köttfärsen, ett halvkilo. Blanda runt ordentligt. Forma till bollar med fuktade fingrar och stek cirka fem minuter på två sidor. Klart! Edit: Jag glömde ju kryddorna. Salt och svartpeppar.
Re: Paradrätter
Den sallad jag brukade svänga ihop gick inte av för hackor. Pastaskruvar, kycklingbitar, isbergssallad, tomat, gurka och rädisor. Till det åt jag bröd. Lika god som de sallader man köper i affär.
Re: Paradrätter
Jag har gjort pastagratäng med kassler i, den blev väldigt god. Varvade pasta och kassler och hällde på en deciliter grädde. Sedan riven ost längst upp. Klart!
Re: Paradrätter
Man kan tärna kassler och ha i ärtsoppan.
"Herren har verkligen uppstått, och han har visat sig för Simon!" - Lukas 24:34