Paradrätter
Moderator: Moderator 1
Re: Paradrätter
Mjöl, ägg och ströbröd ska det väl vara till torskfiléer man vill panera. Går det bra att skippa mjölet? Ett paket mjöl skulle bara bli ståendes hemma hos mig och dra till sig mjölbaggar. Visst har jag panerat fryst torskblock, men det var länge sedan nu.
Re: Paradrätter
Kött i alla dess former tycker jag om. Kan ju köpa varm lunchlåda och äta den samma dag som jag steker några köttbitar och champinjoner. Dagen efter gör jag pommes frites i ugnen och värmer det andra i mikron. Vad kan gå fel?
Re: Paradrätter
Har fått dille på potatismos, pulver duger.
/Dave
"dont give in to hate, that leads to the dark side" - Obi Wan Kenobi, Jedi Master
"dont give in to hate, that leads to the dark side" - Obi Wan Kenobi, Jedi Master
Re: Paradrätter
Idag bjöd jag min bror och brorsdotter på falukorvsgratäng gjord på grädde, pepparrot, purjolök och fryst dill. Till det potatis. Funkar även med ris. Recept taget från min kompis/pojkvän som ofta bjuder på detta.
- mrsearlgray
- Iridiummedlem
- Posts: 17750
- Joined: 12 May 2021, 18:49
Re: Paradrätter
rotfruktsgratäng: 4 vitlöksklyftor, 1 lök, smör, 2 dl creme fraiche, 3-4 dl grädde (eller hälften hälften), 4-5 morötter, 2-4 palsternackor, liten kålrot, riven ost.
fräs vitlök och lök i smör, skiva rotfrukterna i tunna skivor, koka upp creme fraiche och grädde, häll i rotfrukterna och koka i 15 minuter, jag kryddar med salt, peppar och timjan. häll i en form och lägg på osten ovanpå gratängen och in i ugnen i 225C° i 25 minuter!
det riktigt receptet har i jordärtskockor också men jag hoppade dom idag.
fräs vitlök och lök i smör, skiva rotfrukterna i tunna skivor, koka upp creme fraiche och grädde, häll i rotfrukterna och koka i 15 minuter, jag kryddar med salt, peppar och timjan. häll i en form och lägg på osten ovanpå gratängen och in i ugnen i 225C° i 25 minuter!
det riktigt receptet har i jordärtskockor också men jag hoppade dom idag.
Ja visst gör det ont när knoppar brister
Re: Paradrätter
Ska skriva av receptet. Jordärtskockor köper jag när det är extrapris men brukar få magknip av det.
Re: Paradrätter
Vad bra. Men avancerat.
Re: Paradrätter
Är det någon här som brukar ha sås till potatisgratäng? Det brukar man få på sjukhuset. När jag gör egen gratäng blir den krämig nog att äta utan sås.
Re: Paradrätter
Har aldrig hört talas om sås till potatisgratäng.
Re: Paradrätter
Ketchup på kött är ju en form av .. Otukt.
Re: Paradrätter
När man gör Hasselbackspotatis i ugn ska man ösa smält smör över potatisarna. Jag vill inte riskera att bränna mig och gör det därför inte. Tycker det blir gott ändå. Potatis är den bästa råvaran i matlagningsväg.