Potatissallad,
Moderator: Moderator 1
Potatissallad,
Den går att köra helt vegansk och blir riktigt smaskig ändå.
Kapris
Creme Fraiche
Äpple
Vårlök
Rödlök
Äppelcidervinäger
Salt + Vitpeppar
Delikatess potatis
Senap
Jag åt igår och tänkte jag skulle ha en köttbit till. Men nej, det behövdes inte. Det är viktigt att få rätt syra på det hela. Så inte för mycket av de syrliga sakerna.
Kapris
Creme Fraiche
Äpple
Vårlök
Rödlök
Äppelcidervinäger
Salt + Vitpeppar
Delikatess potatis
Senap
Jag åt igår och tänkte jag skulle ha en köttbit till. Men nej, det behövdes inte. Det är viktigt att få rätt syra på det hela. Så inte för mycket av de syrliga sakerna.
Re: Potatissallad,
Kommer inte creme fraiche från djurriket?
Re: Potatissallad,
Ett intressant recept. Men jag håller mig mitt invanda om jag nu skulle få för mig att ställa mig i köket igen.
Re: Potatissallad,
Egengjord potatissallad och revbensspjäll, det är gott, det. Tio i topp på min lista över god mat.
Re: Potatissallad,
Jag kollade som hastigast på olika recept på potatissallad. I dem ska det vara gräddfil. Själv kör jag med grädde.
Re: Potatissallad,
Jag får kanske ta tillbaka det jag skrev ovan, att jag kör med grädde. Minns inte om jag hade både grädde och mjölk. Det märker man på konstistensen. För tjock, i med mer grädde. För tunt, i med mer majonnäs.
Re: Potatissallad,
Jag undrar hur många potatisar man ska ha i sin potatissallad. Kanske åtta stycken om den ska räcka till två måltider. Det låter lagom, tycker jag.
Re: Potatissallad,
Jag fick frågan en gång om min potatissallad smakade bättre dagen efter tillagning. Jag svarade nej, men nu är jag fundersam. Varför skulle mat smaka bättre en eller flera dagar efter tillagning?
Re: Potatissallad,
Det kan vara så ibland.
Re: Potatissallad,
Smakerna gifter sig? Ungefär som långkok?
Re: Potatissallad,
När man lagar köttfärssås och har chili i såsen så blir smaken starkare efter någon dag i kylskåp.